Festival Hoorn-Oude Muziek in 2019 en 2020

mini-FESTIVAL ‘BACH EN ZELENKA’
zaterdag 19 en zondag 27 oktober 2019
Oosterkerk en Koepelkerk Hoorn NH

Koop hier direct uw online kaarten voor Requiem Zelenka (zaterdag 19 oktober)
Koop hier direct uw online kaarten voor Hohe Messe Bach (zondag 27 oktober)
Koop hier direct uw online combikaarten voor beide concerten (19 & 27 oktober)

Op zaterdag 19 en zondag 27 oktober vindt het mini-Festival ‘Bach en Zelenka’ in Hoorn plaats. U gaat genieten van 2 bijzondere concerten op hoog niveau. Johann Sebastian Bach (1685-1750) en Jan Dismas Zelenka (1679-1745): de een zeer beroemd, de ander minder beroemd, maar ook een componist van betekenis.
Bach en Zelenka zijn verwante zielen: hun muziek klinkt als komend uit één familie. Bach ambieerde met zijn Hohe Messe een gooi te doen naar een post aan het hof in Dresden, waar Zelenka vele jaren werkte. Het is vrijwel zeker dat de mannen elkaar gekend hebben. Tegenwoordig wordt Jan Dismas Zelenka vaak ‘De Boheemse Bach’ genoemd. Als je diens muziek hoort begrijp je direct waarom.

Bach Ensemble Amsterdam en Collegium Musicum Traiectum
Tijdens het kamerkorenfestival op 26 mei van dit jaar verraste Collegium Musicum Traiectum (Utrecht) de bezoekers met schitterende uitvoeringen van Franse muziek uit de barok. Op zondag 27 oktober is Collegium terug in Hoorn met de Hohe Messe van J.S. Bach, die in geen 10 jaar in deze stad is uitgevoerd. De verwachtingen zijn hoog gespannen!
Naast Collegium Musicum Traiectum verwelkomen wij op zaterdag 19 oktober het Bach Ensemble Amsterdam (artistieke leiding: Paulien Kostense en Michiel Meijer) met het Requiem in D (1733, ZWV 46). Ook van het Bach Ensemble Amsterdam verwachten we een schitterende uitvoering van deze aangrijpende muziek van de Boheemse Bach.

In het mini-Festival ‘BACH EN ZELENKA’ gaat u genieten van muziek van 2 grootheden uit de barok, uitgevoerd door 2 uitstekende ensembles!

Lees hier alles over het mini-Festival ‘BACH EN ZELENKA’ en de kaartverkoop>

Onder auspiciën van de Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu

zaterdag 29 februari 2020, 10.00-18.00 uur
Pieterskerk, Pieterskerkhof 5 | Utrecht
VOCAAL FESTIVAL 2020
voor kamerkoren
en
vocale ensembles

Beoordeling met punten volgens reglement Nederlands Koorfestival (wildcard finale vanaf 245 punten; vaste finaleplaats vanaf 255 punten; vanaf 265 punten toelating tot Champions Category World Choir Games Vlaanderen 2020). Daarnaast beoordeling zonder punten; meedoen zonder beoordeling is ook mogelijk.
Binnenkort uitgebreide informatie en mogelijkheid tot vooraanmelding. Officiële aanmelding opent op 1 november 2019.
In samenwerking met ZIMIHC Utrecht


vrijdag 5 t/m zondag 7 juni 2020
Oosterkerk en andere locaties in Hoorn (NH)
FESTIVAL HOORN – OUDE MUZIEK NU ‘HELDEN EN HELDINNEN’
Professionele ensembles presenteren unieke producties
Volg deze website website, Facebook en onze nieuwsbrief voor alle informatie en kaartverkoop.

 

Noteer deze data vast in uw agenda!

Alle activiteiten onder voorbehoud van financiering.
Aan de vermelde informatie kunnen rechten noch plichten worden ontleend.

Reacties zijn gesloten.