Concert Cappella Stella Maris

Op zondag 18 november aanstaande verzorgt Cappella Stella Maris een jubileumconcert ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan in het Foreestenhuis in Hoorn. In het concert klinkt muziek van de precies 500 jaar geleden overleden componist Pierre de la Rue (1452 – 1518). Uitgevoerd worden de Missa O Gloriosa Domina en enkele motetten.

 


Cappella Stella Maris
is een Haags vocaal ensemble dat religieuze muziek uit de 15de en 16de eeuw uitvoert. Het ensemble zingt voornamelijk van kopieën van oude handschriften en vroege drukken, staande rond één lessenaar. Cappella Stella Maris wordt geleid door Mikae Natsuyama (zie foto).

 

Programma
Pierre de la Rue (1452 – 1518)
Missa O Gloriosa Domina

Introitus: Salve sancta parens
Kyrie
Gloria
Graduale: Benedicta et venerabilis
Alleluia: Salve virgo, mater Dei
Credo
Offertorium : Recordare virgo mater
Sanctus
O salutaris hostia (Gaspar van Weerbeke, 1445-1516)
Benedictus
Communio: Beata viscera
Agnus Dei

Cappella Stella Maris o.l.v. Mikae Natsuyama

Het concert vindt plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 in Hoorn en begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur). Na afloop is er gelegenheid tot napraten en een drankje. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 | € 10 (< 18 jaar en 65+).

Arrangement koffie / thee met historisch gebak
Beleef de Geschiedenis (Gerti de Koeijer) biedt voorafgaand aan het concert een arrangement koffie / thee met historisch gebak aan. U heeft de keuze uit 16de-eeuws appelgebak of cheese cake. De kosten bedragen € 5.
U kunt het arrangement kopen tegelijk met de aankoop van uw e-ticket via Podiumplein (voordeliger dan los, zie onder) of ter plekke betalen.

Online kaartverkoop via Podiumplein
U kunt ook telefonisch reserveren via Podiumplein: 06 4910 8889 of een e-mail sturen aan service@podiumplein.nl

Naar boven >
Home >