Kamerkorenfestival 2019

Kamerkorenfestival Hoorn-Oude Muziek Nu 2019
zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Oosterkerk Hoorn

The Classic Frogs (Waterland), deelnemers in 2017
Een optreden in het festival duurt 25 minuten. Koren die dat willen, kunnen zich laten beoordelen door een specialist op het gebied van oude muziek. Deze koren ontvangen een geschreven rapport met tips en aanbevelingen. Er worden geen cijfers gegeven. Er is dus geen sprake van een competitie-element in dit festival. Wel wijzen we de publieksfavoriet van de dag aan. Dit koor krijgt een workshop aangeboden van Jos van Veldhoven of Michiel Meijer.

Thema van het kamerkorenfestival 2019
De stad Hoorn ligt aan het water en heeft een bijzondere rol in de geschiedenis: denk aan de VOC en Jan Pieterszoon Coen. Wij dagen koren uit om een concertprogramma te brengen dat zoveel mogelijk aansluit op deze thema’s. Verplicht is dit echter niet en koren worden er ook niet op  beoordeeld of afgerekend.

Workshop voor zangers en masterclass voor dirigenten

Tijdens het festival verzorgt Bachspecialist Jos van Veldhoven een masterclass voor (koor)dirigenten die meer willen weten over het uitvoeren van de muziek van Händel en Bach.

Zanger en dirigent Michiel Meijer verzorgt een workshop voor zangers. Beide docenten werken met de deelnemers aan hetzelfde repertoire. De deelnemers wordt gevraagd zich grondig voor te bereiden met het oog op een optimaal resultaat. Workshop en masterclass worden afgesloten met een openbare presentatie in de Oosterkerk.

Halleluja van Händel!
Zangers en dirigenten gaan aan de slag met het geliefde Halleluja uit Messiah van G.F. Händel. Daarnaast wordt gewerkt aan het dubbelkorige motet Ich lasse Dich nicht, dat tegenwoordig wordt toegeschreven aan J.S. Bach, en het openingskoor Nimm, was dein ist uit cantate BWV 144 van J.S. Bach. Hieronder kun je ter voorbereiding de koorpartijen van deze werken downloaden.


Bladmuziek van de te behandelen werken

Hier kunt u de bladmuziek van de behandelen werken downloaden.
Z = koorpartijen voor zangers; D = partituur voor dirigenten
Alle bladmuziek heeft het PDF-formaat.

Deelnamekosten en betaling
De deelnamekosten voor de koren bedragen € 95. Aanmelding en betaling zie hieronder: aanmelding en betaling deelnemende koren. Sluiting aanmelding is 1 maart 2019.
De zangersworkshop kost € 15 per deelnemer; deelname aan de masterclass voor dirigenten bedraagt € 50. U meldt u zich aan met het aanmeldingsformulier zanger of dirigent; daarnaast koopt uw deelnamebewijs als zanger of dirigent via Podiumplein.
Let op: uw deelnamebewijs is geldig voor beide festivaldagen.

Aanmelding en betaling deelnemende koren
Aanmelding is mogelijk met dit formulier. Na ontvangst van het deelnamebedrag (zie onder) is de aanmelding van uw koor definitief.

Betaling deelnamebedrag koren
Maak het deelnamegeld van € 95 over op IBAN NL 36 RABO 0304 0885 87  t.n.v. Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu o.v.v. naam van het koor en ‘Kamerkorenfestival Hoorn 2019’.
U kunt ook een deelnameticket kopen via Podiumplein.
Na ontvangst van uw betaling en het aanmeldingsformulier is de deelname van  uw koor definitief. Daarna houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen rond het festival.

Aanmelding en betaling workshop zangers en masterclass dirigenten
Aanmeldingsformulier workshop zangers Michiel Meijer
Deelnamebewijs workshop zangers Michiel Meijer (via Podiumplein)

Aanmeldingsformulier masterclass dirigenten Jos van Veldhoven
Deelnamebewijs masterclass dirigenten Jos van Veldhoven (via Podiumplein)

Volg de nieuwsbrief, deze website en onze Facebookpagina!

Gegevens onder voorbehoud van financiering.  Aan deze informatie kan door niemand rechten of plichten worden ontleend.

Naar boven >
Home >