Jongemannenkoor Oldenzaal

zaterdag 25 mei, 15.15 – 15.40 uur

Het Jongemannenkoor Oldenzaal zingt vandaag werken van ‘oude’ én nog levende componisten met als centraal thema water. We starten met een canon van Gibbons over de stervende zwaan in een rietkraag. See Fever gaat over het verlangen naar de zee, het varen en de wind. Het lied van Ravenscroft is kort en krachtig: ruige zeelui vinden het leven aan land maar niets. Maar natuurlijk zijn er ook de ‘achterblijvers’. Mariniers schrijven in een brief aan hun vrouwen dat ze het zo ‘moeilijk’ hebben op zee… In Seal Lullaby hoor je het gehuil van een zeehondenpup en voel je het golven van de zee. Tenslotte zingen we de traditional Loch Lomond in een eigentijds arrangement van Jonathan Quick.

Het Jongemannenkoor Oldenzaal maakt deel uit van het Stadsjongenskoor Oldenzaal dat bestaat uit een aantal koren verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Wanneer de jongens hun stemwisseling hebben gehad én 14 jaar zijn mogen de jongens zingen bij het Jongemannenkoor. Door deze nieuwe aanwas én omdat ook jongens vanwege studie het koor weer verlaten wisselt het Jongemannenkoor ieder jaar van samenstelling.

Het Stadsjongenskoor staat sinds 1998 onder leiding van Mariette Effing en heeft als vaste begeleider organist/pianist Dennis Vallenduuk. www.stadsjongenskoor.nl.

Het koor wordt beoordeeld.

Programma
Orlando Gibbons (1553-1625) | The Silver Swan
Sherri Porterfield (1958) | Sea Fever
Thomas Ravenscroft (1590-1633) | We Be Three Poor Mariners
John Wall Callcott (1766-1821) | To All You Ladies now at Land
Eric Whitacre (1970) | The Seal Lullaby
Trad. Arr Jonathan Quick (1970) | Loch Lomond

Naar boven >
Kaartverkoop >
Home >
Kamerkorenfestival >

podiumplein