Leids Kamerkoor

zaterdag 25 mei, 14.45 – 15.10 uur

Leids Kamerkoor-klOnder leiding van de nieuwe dirigent Dody Soetanto brengt het Leids Kamerkoor tijdens het Hoornse kamerkorenfestival een deel uit het aanstaande zomerconcert op 30 juni. Het programma omvat werken waarbij zelfreflectie, boetedoening en ontferming de rode draad vormen, samengevat in het thema ‘Spiegelingen’.

Het Leids Kamerkoor is een klassiek kamerkoor dat bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste, ervaren zangers. Met een divers repertoire van middeleeuwse tot hedendaagse muziek laat het koor zijn publiek graag de schoonheid van meerstemmige a-capellamuziek ervaren.

Sinds december 2018 is Dody Soetanto de dirigent van het Leids Kamerkoor. Dody is geboren in Indonesië en behalve dirigent is hij ook bariton. Hij studeerde af in klassieke zang bij Henny Diemer en Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft gewerkt met Rudolf Jansen, Vincent de Kort, Richard Egarr en Ed Spanjaard. Sinds hij in Nederland is, is Dody regelmatig uitgenodigd om in concerten te zingen, zoals de Matthäus Passion en de Messiah, en voor verschillende operarollen. Dody zingt ook als solist en koorlid in diverse professionele koren, zoals Ribattuta Musica en SWARA Vocal Ensemble. Hij dirigeerde in 2013 de educatieve projecten van het Groot Omroepkoor, waarin Russische koorwerken op het programma stonden. www.leidskamerkoor.nl

Het koor wordt beoordeeld.

Programma
Tomás Luis de Victoria (1548-1611) | O Vos Omnes
Alessandro Scarlatti (1660-1725) | Miserere
Herman Strategier (1912-1988) | De Waterlelie
Edward Elgar (1857-1934) | Death on the Hills
Eric Whitacre (1970) | Water Night

Naar boven >
Kaartverkoop >
Home >
Kamerkorenfestival >

podiumplein