Plankenkoor

zondag 26 mei, 13.30 – 13.55 uur

Het Plankenkoor is een vierstemmig, gemengd koor dat bestaat sinds 1987. De oorsprong van het Plankenkoor is te vinden in het Muziekpakhuis aan de Lijnbaansgracht. Daar volgde in het voorjaar van 1987 een groep enthousiaste en jonge zangers een workshop Close Harmony onder leiding van Dave Mayer. Een jaar later vormde een gedeelte van deze zanggroep de kern van het nieuwe John Englisch Musicalkoor in de Muziekschool aan de Bachstraat. Ruim tien jaar zong het koor onder de bezielende leiding van maestro John de meest uiteenlopende stukken. Voornamelijk musicals, zoals Les Miserables en Phantom of the Opera. Maar ook een kerstopera, muziektheater, openluchtspektakel en een operaballet stonden door de jaren op het programma.

Sinds september 2001 voert Bram Biersteker als dirigent en arrangeur ons koor naar nieuwe hoogten. De naam werd gewijzigd in Plankenkoor, met een verwijzing naar de gezonde spanning die ieder koorlid ervaart voordat zij of hij het podium betreedt en die er vaak voor zorgt dat koorleden tijdens een optreden boven zichzelf uitstijgen.

Onder leiding van Bram beleefde ons koor veel muzikale hoogtepunten, waaronder het winnen van de Grote Prijs van Culemborg in 2003 in de categorie ´A capella´. Het Plankenkoor deed in 2007 mee aan de try-out van het succesvolle televisieprogramma Korenslag met presentator Henny Huisman.
www.plankenkoor.nl

Het koor wordt beoordeeld.

Programma
Anoniem 13e eeuw | Alle Psallite
Anoniem 14e eeuw | Pase el Agoa, ma Julieta
Orlando di Lasso(1532-1594) | Matona mia cara
Felix Mendelssohn (1809-1847) | Im Grünen
Bram Biersteker (1954-) | Castles in the air | Beyond the sea
Antonio Vivaldi (1678-1743) | uit het Gloria: Cum Sancto Spirito

Naar boven >
Kaartverkoop >
Home >
Kamerkorenfestival >

podiumplein