Utrechts Vocaal Ensemble

zaterdag 25 mei, 14.15 – 14.40 uur

SONY DSC

Het Utrechts Vocaal Ensemble brengt in dit programma twee eigen composities. Van Tryptiek zijn de drie teksten van Emilie Fijan, een van de alten. Twee andere alten en de dirigent hebben die getoonzet, ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van het UVE. Frühlingsglaube ging in februari 2019 in première in Utrecht. Het stuk is voor kamerkoor en blokfluit. Het UVE zingt vandaag stukken uit het vorige programma ‘Totentanz und Frühlingsglaube’ en uit het komende programma met o.m. de Vespers van Rachmaninov, een groot romantisch werk in de stijl van de muziek uit de traditie van de Orthodoxe Kerk.
Het Utrechts Vocaal Ensemble is een ambitieus gemengd kamerkoor van zo’n 30 leden. Het repertoire gaat van de vijftiende eeuw tot hedendaagse composities. Het UVE nam in 2018 deel aan Europa Cantat in de Estste hoofdstad Tallinn.

Dirigent Jeroen Spitteler studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daniël Reuss. Hij was jarenlang zanger bij o.a. Cappella Amsterdam en wordt nu als zanger gecoacht door Marcel Rijans. Hij is dirigent en artistiek leider van Vocaal Ensemble Photonen te Amsterdam, van het koor & orkest project Midsummer Voices, van Ensemble Hermes en van het Basilius College, een Nederlands kamerkoor voor beroepsmusici.
www.utrechtsvocaalensemble.nl

Met medewerking van Caecilia de Leeuw (blokfluit).

Het koor wordt beoordeeld.

Programma
Paul Mealor (comp. 2011) | Ubi caritas
Oudkerk, Spitteler, Vincenten (comp. 2016) | Tryptiek
Sergej Rachmaninov (1873-1943) | Vespers 6 Bogoroditse devo
Johann Hermann Schein (1586-1630) | Da Jakob
Schubert / Spitteler (1797-1828, comp. 2019) | Frühlingsglaube

Naar boven >
Kaartverkoop >
Home >
Kamerkorenfestival >

podiumplein