Mozart Cantat

Mozart Cantat is een gemengd vierstemmig amateurkoor dat voornamelijk werken van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) ten gehore brengt. Het repertoire is uitgebreid met werk van tijdgenoten van Mozart. Het koor telt gemiddeld 45 leden en repeteert op woensdagavond in de Oscar Romero school in Hoorn.

Dirigente Nelleke ter Berg studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille, waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond. Duo’s met zangeres Alice Gort en countertenor Dave ten Kate volgden. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio. Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen. Voor de uitvoering van oude muziek bespeelt Nelleke ook de theorbe. Hiervoor nam zij les bij David van Ooijen.
Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Zij dirigeerde o.m. het Parnassos Studentenorkest in Utrecht en verschillende koren. Momenteel is zij als dirigent verbonden aan gemengd koor Mozart Cantat in Hoorn en mandolineorkest AMTG in Amsterdam. “Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”

Pianist en organist Nina Borletti kreeg haar opleiding aan het Alkmaars Conservatorium bij Hans Bruin. Zij begeleidt Mozart Cantat bij repetities en optredens, maar ook diverse solisten en andere koren, zoals het Belcanto Operakoor in Velsen o.l.v. Marco Bons. Ook is zij actief als organist bij de Matthias Laurentius Parochie in Alkmaar.

Optreden: 10.30 – 10.50 uur
Het koor wordt beoordeeld.

Programma

Mozart, uit Le Nozze di Figaro
Cinque, dieci…
Ricevete o padroncina
Amanti costanti

Henry Purcell, canons
Under this stone lies Gabriel John
Of all the instruments

Henry Purcell, uit Dido and Aeneas
To the hills and the vales
Thanks to these lonesome vales
Come away, fellow sailors

Naar overzicht koren >
Home >

Advertenties