Kunst met Plezier

Het Festival hoorn-Oude Muziek Nu werkte in 2018 intensief samen met de Stichting Kunst met Plezier. Het werk van Kunst met Plezier was ook goed doel van het festival 2018.

logo Kunst met PlezierStichting Kunst met Plezier wil mensen met een verstandelijke beperking de kans geven om actief deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten zoals beeldende kunst, poëzie en muziek.

De Stichting wil hoge kwaliteit in de kunst toegankelijk maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Kunst is een bijzondere communicatievorm. De meesten mensen met een verstandelijke beperking kunnen met cognitieve middelen minder goed uitdrukking geven aan hun wensen en aan wie zij zijn. Met kunstzinnige middelen lukt dat vaak juist heel goed.

image-2017-03-16 (13)Omdat zij daarom ook het beste van het beste verdienen,ontwikkelde Kunst met Plezier de projecten Uit de Toon, Een Koffer van mijn Hart, en Sprekend Beeld (waaronder Innerlijk Portret en De Museumgroep) waarbij wordt lesgegeven door docenten die bijzonder goed zijn in hun vak, maar ook nog eens het speciale talent hebben om hun hart open te stellen voor de deelnemers.

Kunst met Plezier werkt er actief naar toe om in de toekomst haar projecten toegankelijk te laten zijn voor iedereen. De beperking die mensen meedragen hoort er gewoon bij en ieder krijgt de aandacht die nodig is. Samen maken we Kunst met Plezier.

www.kunstmetplezier.nl

 

Naar boven >
Home >

Advertenties